Acaville, web radio i IOS aplikacija

Kad netko spomene a cappella glazbu uglavnom se javljaju dvije asocijacije a to su Bobby McFerrin sa svojom nenadjebivom pjesmicom Don’t Worry Be Happy te The Flying Pickets koji su žarili i palili osamdesetih godina prošlog stoljeća. Iz nešto novije stvarnosti tu su Slovenci iz Perpetuum Jazzile za koje ste sigurno čuli, da, to je onih puno njih koji su obradili Totov hit Africa od same početne grmljavine s kišom pa do svega ostalog.

Ovakvih bendova ima jedna poveća hrpa po cijelome bijelome svijetu, nešto čujem i čitam da je jedan takav bend napravio čudo na nekom od talent show programa prije nekoliko mjeseci, čak i u dalekoj i hladnoj rusiji postoji bend imenom A Cappella Express koji sasvim pristojno zvuči a na koji mi je moj bivši cimer skrenuo pozornost prije nekog vremena.

Kako svi znamo relativno malo o tome (najdublje isprike krivo optuženima) Acaville web radio ponudio nam je svoje usluge. Pogađate, na ovom se, kako se to na modernom hrvatskom kaže, strujanju može pratiti ovaj glazbeni žanr. Da bi to sve bilo ljepše, ugodnije, lakše a bogami i prenosivije tu je i istoimena IOS aplikacija za ovaj radio servis.

Osim što radi sa Voice Overom što je i glavni kriterij da se o njoj nešto može pročitati na ovim stranicama o samoj se aplikaciji nema što pretjerano reći. Koncipirana je, više ili manje, kao standardni svirač za web radio osim što ima jednu zgodnu caku. Pod pretpostavkom da nitko od nas nije sposoban slušati radio 24 sata dnevno često se dogodi da ponekad propustimo neku nama dragu pjesmu ili izvođača i tu je Acaville doskočio mogućnošću da u aplikaciji možemo postaviti popis omiljenih izvođača te putem push obavijesti dobiti informaciju kad će nešto od toga zasvirati na radiju.

Osim gore spomenutih alarma aplikacija nudi i svoje alarme za buđenje ili što drugo te mogućnost pregledavanja nedavno odsviranih pjesama kod kojih je moguće, ako su dostupni i kupovina kroz iTunes.

Ostalo je sve prilično jednostavno i intuitivno te se više nego lako snaći u cijeloj aplikaciji. Svi su elementi zaslona dostupni, sve tipke (osim jedne) pravilno označene a ta jedina neoznačena tipka vodi nas na web stranicu radija. Aplikacija je besplatna što znači da ćete tu i tamo naletjeti na kakvu reklamu a istestirana je na iPhone 4S te iPod Touch 5G koristeći se IOS 8.1.1 sustavom.

Poveznica na App Store
Službena stranica radija
Kraj