Blog novosti: novi izgled i još neke sitne promjene

Dame i gospodo, vaš omiljeni autor bez čijih tekstova naprosto ne možete živjeti je kroz protekli tjedan napravio neke izmjene na stranici. Od danas Nemoguća vizija službeno ima novi dizajn s novim logotipom a i sam vizualni izgled stranice je malo unaprijeđen i upotpunjen. Korisnicima čitača ekrana će sve biti više manje dostupno kao i na prethodnom dizajnu, možda čak i malkice jednostavnije.

Osnovna navigacija po stranici je i dalje u headizima s time da su objave na početnoj stranici u strukturi heading level 2 a alatke za svašta ponešto na heading level 4. Navigacija unutar otvorene objave je na heading level 1 i to je više-manje cijela filozofija oko osnovne navigacije. Stranica sad ima tri izbornika i prvi, s glavnim poveznicama odmah možete pronaći na vrhu stranice. Drugi izbornik s poveznicama na kategorije objava pronaći ćete ispod bannera a treći izbornik sa poveznicama na opisne stranice portala je na dnu svake stranice.
Na izbornike možete skakati pritiščući slovo L za list.

Što se drugih noviteta tiče već ste imali priliku pročitati da su Facebook i Twitter postali dostupni za praćenje objava te da na tim mrežnim uslugama možete i komentirati ono što pročitate. Novost je da ćemo kroz nekoliko dana uvesti i registracije kako bismo smanjili korištenje stranice za preuzimanje. Dok ovo pišem stranica se osvježava i kroz nekoliko dana bit će dostupne nove poveznice za materijal koji je na njima objavljen kao i za neke nove stvari. Nažalost, na usluzi za dijeljenje datoteka koju koristimo dnevni je promet limitiran na 10 gb i registracijama će se spriječiti da svatko može pristupiti tom materijalu te omogućiti da primarno bude dostupan onima kojima je namijenjen.

Više o registracijama kad sve bude spremno i gotovo, bit ćete na vrijeme obaviješteni a u međuvremenu uživajte i redovno nas posjećujte.

Vaš NemoViz Team

Kraj