Boop Light Detector – besplatan i samostalan detektor osvjetljenja

Dosadašnji detektori osvjetljenja za iOS uređaje, barem koliko je vašem omiljenom autoru poznato, nisu radili samostalno. Uvijek su bili dio neke multifunkcijske aplikacije (Seeing Assistant Home) ili također aplikacija za prepoznavanje boja. Spomenuti tipovi aplikacija uglavnom nisu bili besplatni ili su imali free i pro varijante a ovisno o inkarnaciji razlikovala se i funkcionalnost takvih aplikacija.

Boop Light Detector je sve ono što navedene aplikacije nisu. Potpuno je besplatan, nema reklama niti kupovine unutar aplikacije, samostalna je aplikacija i naravno, sasvim korisna i upotrebljiva bez potrebe da se uči i istražuje nekoliko dana da bi se prosječan korisnik snašao s njom.

Prilikom prvog pokretanja iskočit će sistemska potvrda za dozvolu pristupa kameri i nakon što ovo potvrdite sve je dalje više nego jednostavno. Aplikacija zvučnim signalima pruža informacije o osvjetljenju u fokusu stražnje kamere. Što je intenzitet svjetla veći to je reproducirani zvučni signal viši. Zvučni signali popraćeni su i vibracijom po sličnom principu; što je svjetlost jača to je vibracija intenzivnija.

Prema opisu proizvođača, kamera detektira razinu osvjetljenja u svom fokusu, samo ono što je točno izravno ispred nje i na indikaciju ne utječe svjetlo koje dolazi s bočnih strana što aplikaciji tj. korisniku omogućuje raspon od utvrđivanja razine osvjetljenja na kućnom prozoru do utvrđivanja radi li određena žaruljica na routeru ili perilici suđa.

Samo sučelje aplikacije je prosto ko pasulj. Sve što možete napraviti jest da uključite ili isključite vibraciju ako vam nije potrebna trljanjem s dva prsta lijevo-desno, dodirom na sredinu ekrana očitate jačinu svjetlosti u brojkama što Voice Over najavljuje i automatski i da aplikaciju magic tapom pošaljete u pozadinu što također možete i fizičkom tipkom Home. Nema spremanja fotografija ili drugih podataka, nema pristupa Internetu niti drugim aplikacijama ili funkcijama iOS uređaja s iznimkom kamere.

Da više ne filozofiram uvjerite se i sami, besplatno je.

Poveznica na App Store
Službena stranica proizvođača
Kraj