Dobrodošli!

Dragi moji, osmi je dan mjeseca travnja i kako sam i najavio, vrijeme je da pustimo ove stranice u opticaj. Nadam se da se ne ljutite što ste morali čekati da ponovo sažive no bilo je neophodno prebaciti portal na vlastitu domenu i hosting jer WordPressov hosting, koliko god da je besplatan jednako toliko reže razne mogućnosti i opcije a za omogućavanje istih traži malkice previše zelembaća za moj skromni ukusi novčanik. Na ovom hostingu sam imao neka ulaganja no ona su znatno manja od onoga što traže na WordPressu i mada će vama biti više manje svejedno jesmo li tu ili tamo meni će znatno lakše biti održavati stranicu i prilagoditi je našim zajedničkim potrebama.

Što se samog sadržaja tiče zasad nema nekih većih promjena. Sve rubrike su iste i imaju istu namjenu. Stranica je vizualno malo drugačija i nadam se da ću dobiti neki feedback od vas koji još ponešto i vidite da utvrdimo je li vam ovakva postavka laka za čitanje i kako se snalazite u sadržaju. Što se drugih izmjena tiče, glavni izbornik s vrha stranice nije više onoliko prenapučen i broj stavki u njemu je smanjen a stavke koje više nisu u njemu možete pronaći na sporednom izborniku koji se nalazi pri dnu svake stranice na Heading level 1 elementu nakon RSS i Prati putem e-pošte opcija.

Stranice se i dalje mogu pratiti koristeći Heading level 1, 2 i 3 za skokove do glavnih elemenata na svakoj stranici te nema suvišnih grafika, oglasa i sličnih ometala kako je to uobičajeno na današnjim modernim stranicama. Slike postavljam vrlo rijetko osim nekih dizajnerskih grafika no one su ili nevidljive čitačima ekrana i tu su samo u svrhu vizualnog dizajna ili su pravilno označene tako da znate što predstavljaju i gotovo uvijek imaju opis. Najiskrenije, ne znam je li portal u potpunosti kompatibilan W3C Accessibility standardima no nije mi nešto previše ni bitno sve dok je upotrebljiv sa čitačima ekrana a trenutačno jeste.

Da dalje ne duljim, dobrodošli na našu novu adresu, ako slučajno imate pri ruci otvorite pivo ili natočite nul-pet nečeg žestokog i nazdravite sretnom preseljenju. Ovim proglašavam drugu fazu portala Nemoguća vizija otvorenom i nek je Sila s nama.

Kraj