The Inquisitor’s Heartbeat

Ako dosad još niste primijetili vani pada pozamašna količina ekstremno dosadne kiše, barem u Zagrebu a kako je vaš omiljeni autor meteoropat, ne, nemam problema s meteorima nego vremenskim prilikama, pomislio je da je taman pravo vrijeme za opis nove zvučne igre predviđene za našu populaciju.

Ne znam jeste li imali priliku igrati The Inquisitor odnosno izvornu verziju igre s Nicholasom Eymerichom kao glavnim likom koji na zahtjev glavešina svete inkvizicije odlazi u seoce Carcares da istražuje svakojake čudne pojave i događaje. Ako ste igrali ovo otprilike znate o čemu se radi a ako niste toplo preporučujem. Za The Inquisitor’s Heartbeat ne bi se baš moglo reći da je nastavak iz dva razloga; prvi je da postoji nastavak originalne igre s rednim brojem 2 a drugi što je Heartbeat pomalo drugačije koncipirana igra, ne funkcionira kao zvučna avantura nego je malo više u arkadnom stilu. Drugim riječima, proizvodnja i glavni lik su isti ali je forma sasvim drugačija.

The Inquisitors Heartbeat katapultirat će vas ravno u četrnaesto stoljeće, vrhunac brutalne vladavine inkvizicije. Optužen za herezu zbog posjedovanja zabranjene knjige Nicholas Eymerich, glavni lik zatočen je u tamnici dvorca iz kojeg mora pobjeći kako bi spasio vrijednu knjigu koja mu je ukradena prije nego bude odnesena u šumski samostan i uništena zauvijek.

U više od šest sati trajanja igre morate pronaći put kroz 35 labirintskih razina podijeljenih u sedam različitih postavki i ne dozvoliti da vas opaze čuvari ili strašne zvijeri služeći se samo sluhom. Također možete odabrati i beskrajni mod igre gdje se labirinti generiraju jedan za drugim i uvijek s drugačijom kartom.

Ovo čudo od igre dostupno je na IOS, Windows i OS-X platformama i košta vas sitnih 17 dolara. Na PC i Mac računalima krećete se koristeći strelice i razmaknicu za interakciju s različitim objektima koje ćete pronaći za vrijeme igre. Na IOS uređajima pravac određujete dodirom na četiri kuta zaslona te dodirom na središte zaslona za interakciju. Najbolje oružje koje imate su vaše uši, morate pažljivo pratiti pozadinske zvukove i odjeke te pamtiti koliko koraka ste prešli od određenog zvuka. Ako lupite glavom u zid… Mora da se pogrešno krećete.

Igra je sasvim upotrebljiva i pristupačna bez korištenja čitača ekrana i preporučljivo ih je isključiti prije pokretanja igre.

Poveznica na AppStore
Službena stranica proizvođača
The Eymerich Project
The Inquisitor’s Heartbeat Podcast (engleski jezik)
Kraj