Mailing liste

Na ovoj stranici pronaći ćete opise i prijavne poveznice za razne mailing liste iz Hrvatske i regije. Klikom na poveznicu za prijavu otvara se prozor za novu poruku vašeg zadanog programa za e-poštu. Polja za primatelje i predmet već su ispunjena odgovarajućim podacima. U tijelu poruke dopišite ono što se od vas tamo traži te nakon toga pošaljite poruku. Ovisno o tome koliko su serveri i moderatori ažurni netko će vam se već javiti u nekom razumnom roku.

Razbijači

Razbijači su mailing lista koja okuplja slijepe i slabovidne osobe s područja regije bivše Jugoslavije. Cilj i tematika liste je liječenje softvera od čudnih bolesti. Poruke izvan tematike liste se toleriraju ali ako se priča o copy paste i sličnim početničkim temama postajemo manje tolerantni. Listu vode Gordan Radić, Ivan Kostov i Petar divić.

Prijavi se na Razbijače

Interport

Interport je lista koja okuplja slepe napredne korisnike računara sa prostora bivše Jugoslavije u cilju razmene iskustava i diskusije izdvojene od početničkih lista. Ovo je točan opis liste Interport kako i stoji u opisu grupe na Emissives stranicama. Vlasnik i jedini voditelj je Aleksandar Đurić. Članstvo na ovoj listi ograničeno je na 50 članova i zasad još ima mjesta no koliko će ga dugo biti ne znamo.

Prijavi se na Interport

UKAT

Mailing lista Udruženja korisnika asistivnih tehnologija iz Srbije. Iako su uredno odbili prijedloge da sudjelujem u njihovom radu i odradim neka predavanja bit ću iznad toga da izignoriram ovaj put ja njih i kao što vidite, uvrštavam ih u popis mailing lista za slijepe i slabovidne s ovih prostora. Voditelj liste je Milan Nedeljković.

Prijavi se na UKAT

SliKom

Slikom (Slijepi i kompjuteri) je lista koja okuplja slijepe i slabovidne korisnike asistivnih tehnologija poput čitača ekrana i ekranskih povećala. Službeni jezici liste su bosanski, hrvatski i srpski i dozvoljene su sve teme vezane uz kompjutere bilo da ste početnik ili ekspert. Listu vode Gradimir Kragić i Boro Blagojević a osnovana je 2002. godine na inicijativu Kluba esperantista Teslić iz Bosne i Hercegovine.

Prijavi se na SliKom

Pomagala

Nova mailing lista Pomagala ima za cilj okupljanje, pre svega, slepih i slabovidih osoba sa teritorije bivše Jugoslavije radi diskutovanja o korišćenju i nabavci specijalizovanih pomagala koje ova populacija upotrebljava. Kontakt za ovu mailing listu je lazar Bulatović.

Prijavi se na Pomagala

Info

Cilj mailing liste Info je da omogući razmjenu informacija, oglasa i obaviještenja za koja su posebno zainteresovane slijepe i slabovide osobe a koje zbog pravila nije moguće razmjenjivati na drugim listama. Na listu možete slati ili s liste primati informacije, oglase i obavještenja o prodaji ili kupovini pomagala, o održavanju kulturnih, zabavnih i sličnih sadržaja, o informativnim sadržajima koji će biti emitovani ili objavljeni putem svih javnih medija, o održavanju sportskih manifestacija i takmičenja te informacije, oglase i obavještenja ličnog karaktera. Listu je pokrenuo portal SliKom a vodi je i uređuje Gradimir Kragić

Prijavi se na Info

iBalkan

iBalkan je lista koja okuplja slijepe i slabovidne korisnike IOS uređaja iz regije. Nema previše poruka jer se IOS uređaji sasvim lako i fino koriste uz asistivne tehnologije ali tu i tamo se pojavi poneko pitanje ili obavijest. Vlasnik te glavni i neodgovorni voditelj ove liste je Gordan Radić.

Prijavi se na iBalkan

YuDroid

Ovo je mailing lista za slijepe i slabovidne korisnike uređaja s Android operativnim sustavom. Vlasnik i moderator liste je Hrvoje Katić.

Prijavi se na YuDroid

eX Libris

Ex Libris je mailing lista za razmjenu novih knjiga iz područja beletristike. Okuplja slijepe i slabovidne osobe iz regije a članovi su obavezni jednom mjesečno poslati barem jedan novi naslov u tekstualnom ili zvučnom formatu. Listu vode Gordan Radić, Antonija Grgić, Ivan Ilić, Suzana Bliznac i Robert Kajušić. Ukoliko se slažete s načinom rada grupe kliknite na link s poštanskom omotnicom.

Prijavi se na Ex Libris

Knjigoteka

Knjigoteka je mailing lista za razmjenu elektronskih knjiga svih vrsta i žanrova. Okuplja slijepe i slabovidne članove iz regije i ne uvjetuje za članstvo ništa osim lijepog ponašanja. Listu vode Gradimir Kragić, Refija Okić i Zumreta Galijašević. Ako minimalno zadovoljavate uvjete

Prijavi se na Knjigoteku

MultiMedioteka

Multimedioteka je mailing lista za razmjenu multimedijskih sadržaja između slijepih i slabovidnih osoba iz regije. Uvjeti za članstvo su preporuka nekog postojećeg člana i lijepo ponašanje. Listu vode Petar Divić i Ninoslav Stanković pa ako ste ljubitelj glazbe i filmova prijavite se na donjem linku.

Prijavi se na Multimedioteku

Xmedioteka

Još jedna lista za razmjenu multimedijskih sadržaja. Članstvo je obavezno da se jednom mesečno oglasi i potvrdi svoje prisustvo tako što će poslati neki materijal. Ako vam Multimedioteka nije dovoljna onda se prijavite i ovdje. Listu vode, uređuju i održavaju Milica Ilić, Dejan Stajić i Siniša Jokić.

Prijavi se na Xmedioteku

Classic Club

Iz opisa grupe. Grupa je namenjena slepim i slabovidim osobama sa prostora Balkana koji žele da razmenjuju informacije o klasičnoj/umetničkoj muzici. Listu uređuje i vodi Ninoslav Stanković.

Prijavi se na Classic Club

Narodnjaci

Još jedna specijalizirana glazbena lista koja okuplja slijepe i slabovidne ljubitelje narodne glazbe iz regije. Vlasnik i moderator liste je Nikola Petaković.

Prijavi se na Narodnjake

Pričaj, pričaj

Iz opisa grupe. Ovo je grupa za sve ljude dobre volje koji vole civilizovanu i opuštenu prepisku. Na grupi se mogu razmenjivati knjige, filmovi, muzika, programi i sl. Kada se izuzmu poruke koje su otišle u neželjenu poštu i eventualne sankcije, osobe odgovorne za listu se odriču brige u vezi blokiranja, tj. primanja i slanja poruka svakog člana pojedinačno. Mi vam bez obzira na sve njegove manjkavosti, preporučujemo da poštu primate i šaljete sa Gmail adrese. Sve ostalo je vaš rizik. Listu vode Mihael Đurašin i Gordana Divić. Ako vam ovo zanimljivo zvuči prijavite se klikom na kovertu.

Prijavi se na Pričaj, pričaj

Naše teme

Iz opisa grupe. Cilj ove grupe je da se slepa i slabovida lica međusobno tačno i pravovremeno informišu o njihovim aktivnostima kao i o trenutnim zbivanjima koje se odvijajuu njihovim osnovnim organizacijama i savezima. Članovi liste mogu komentarisati informacije koje se šalju na listu pridržavajući se strogo teme. Vlasnik liste je Petar Budai.

Prijavi se na Naše teme

Preporuka

Iz opisa grupe. Na grupi “Preporuka” možete preporučivati knjige, filmove, muziku, poučne članke, pozorišne predstave, praktične aplikacije i pomagala, sportske, kulturne, internet i ostale događaje, korisne tribine, radio i TV emisije i sl. Jedino što nije dopušteno su preporuke političkih događaja, svega što je vezano uz politiku i uvredljivih sadržaja bilo kog tipa. Osoba koja preporuči materijal kao što su Knjiga, film, utakmica, emisija koja je već emitovana dužna je isti materijal poslati na grupu bilo kao upload ili zvučni link osim ako je reč o promotivnom materijalu. Ono što preporučujemo i šaljemo opisujemo sopstvenim rečima obavezno a neobavezno i dodatno sa interneta. Listu vodi Mihael Đurašin.

Prijavi se na Preporuku

Ukoliko primijetite da neki od podataka za grupe nisu točni slobodno me kontaktirajte.