SuperVision+, povećalo, dalekozor ili mikroskop?

Evo konačno i nešto što mogu podijeliti i sa slabovidnim čitateljstvom ukoliko takvih uopće ima. IOS nudi jedan poveći broj zaslonskih povećala no sudeći prema opisu ove aplikacije izgleda da bi ovo konačno mogao biti pravi pogodak.

SuperVision+ je jedino elektronsko povećalo na tržištu koje nudi stabilizaciju uvećane slike. Slika prilikom visokog uvećanja drhti i to je veliki problem, naročito starijim ljudima. Sa SuperVision+ više nema podrhtavanja slike.

AFB ili American Foundation for the Blind istaknula je ovu aplikaciju u svojim vijestima iz tehnologije kao preporuku za slabovidne korisnike.

Od čitanja sitnog teksta na velikim blizinama do prepoznavanja prometnih i sličnih znakova na većim udaljenostima SuperVision+ povećalo je definitivno vaša aplikacija za bolje čitanje i čistiji pogled. Može poslužiti i kao mikroskop. Približite je nekom sitnom objektu i na njemu ćete vidjeti stvari koje nije moguće vidjeti normalnim zdravim okom.

Od mogućnosti se može pronaći vrlo laka stabilizacija slike, samo dodirnite i zadržite prst na zaslonu kako biste uključili okomitu stabilizaciju i dalje mogli vodoravno pomicati uređaj. Aplikacijom upravljate velikim i lako vidljivim tipkama a tu je i mogućnost da dvodirom maksimizirate područje povećanja skrivajući te tipke. Nudi se i mogućnost smrzavanja slike za proučavanje detalja. Lako se koristi jednom ili s obje ruke te postoji i mogućnost korištenja blic žarulje za dodatno osvjetljenje.

Ono što je najbolje od svega, aplikacija je besplatna. Testirana je na iPhone 6 na IOS 8.1 verziji i kažu da sve radi kako treba. Voice Over ne čita neke stvari ali to čak i nije toliko bitno jer je aplikacija predviđena za korisnike koji ipak imaju neki upotrebljivi ostatak vida. Ništa vas ne košta pa pronađite na App Store i preuzmite, nimalo nije isključeno da će vam tu i tamo itekako poslužiti. Naravno, postoje i druge aplikacije slične namjene i to s većim brojem mogućnosti, naročito u području određivanja boja teksta i pozadine ali ni ova nije za odbaciti. Ako vam treba zamjena za klasično povećalo ovo je prava stvar za vas, naročito uz mogućnosti povećanja i razaznavanja udaljenih objekata.

Poveznica na App Store
Službena stranica proizvođača
Kraj