Wiper Messenger

Obično ne pišem o aplikacijama koje su klonovi nekih postojećih servisa a čak imam i blagu alergiju kad te aplikacije nakače naziv toliko sličan aplikacijama čiji su klonovi da se prosječan korisnik često zbuni ali ću u ovom slučaju ipak napraviti iznimku. Pogađate već, Wiper i Viber imaju popriličnih sličnosti i u pisanju i u čitanju pa se ovaj prvi piše s W i slovom P dok onaj drugi, tj. originalni koristi obično V i slovo B. Sve bi mi to bilo prilično smiješno da sam naziv aplikacije i servisa o kojem pišem nema i određeno značenje. Wipe na engleskom znači brisati ili obrisati a sukladno tome Wiper znači doslovno Brisač a to u ovoj konkretnoj aplikaciji ima poprilično smisla.

Ovaj servis i aplikacija predviđeni su za vođenje koliko toliko sigurnih razgovora do kojih ne može baš svatko doći. Osim što ima obostranu enkripciju također nudi i neke zanimljive funkcije zaštite za krajnje korisnike tako da se koristeći ovaj servis možete jednostavno i lako osigurati da vam druga strana u razgovoru ne može raditi probleme zbog onog što ste joj rekli ili napisali. Što se enkripcijske zaštite tiče nešto čisto sumnjam da je dovoljno jaka da spriječi globalne glavonje poput CIA, NSA ili FBI da znaju što ste brbljali no ako vas ljubavnica odluči cinkati ženi ili ljubavnik mužu korištenjem Wiper Messengera možete se koliko toliko osigurati od eventualnih neugodnosti.

Wipersam po sebi ne nudi neke revolucionarne mogućnosti komunikacije. Tu su mogućnosti glasovnih poziva i razmjena tekstualnih poruka na globalnoj razini no nudi vam mogućnost brisanja razgovora i razmijenjenih fotografija s vašeg uređaja kao i uređaja osobe s kojom ste razgovarali. Opis usluge kaže da možete razgovarati do mile volje a da vas nitko ne prisluškuje no za to baš i ne bih stavio ruku u vatru s obzirom na svakojake protuterorističke i ostale srodne djelatnosti velikih svjetskih sila no za neke malo više svakodnevne tajne će vjerojatno poslužiti.

Od mogućnosti su tu HD kvaliteta za razgovore, mogućnost pisanja tekstualnih poruka dok razgovarate, obavijest da je poslana poruka pročitana, brisanje poslanih poruka i fotografija na oba uređaja te zgodna stvar a to je da možete dobiti obavijest ako druga strana napravi screenshot vašeg tekstualnog razgovora.

Aplikacija je testirana na iPhone 5/5C/5S. Besplatna je kao i sam servis i naplaćuje se samo potrošnja za korištenje Interneta od strane vašeg mobilnog operatera. Suradnja s Voice Overom je besprijekorna, svi elementi zaslona su vidljivii pristupačni a sve tipke propisno označene te je aplikacija potpuno upotrebljiva s Voice Overom.

Poveznica na AppStore
Službena stranica proizvođača
Kraj