GW Connect 2.15

Danas sam iz neke znatiželje isključio klasični Skype i uključio GW Connect da testiram što ima novoga. Naravno, kako sam ga zadnji put uključio vjerojatno negdje oko Božića pojavila se nova nadogradnja na verziju 2.15 a u njoj ponešto ugodnih novosti.

I tako, igram se ja pomalo s tim, chatam sa drugom D i drugom I i sve mi nešto postaje čudno. Stavim pauzu na aktivne moždane procese, premotam film unatrag i prvo što mi je zapelo za oko mi ćoravo je da prilikom starta nisam morao potvrditi poruku dobrodošlice. Provjerio ja to još dvaput da ne bi bilo nismo znali i gle čuda, stvarno je nema.

Pustim mozak opet da radi i dalje chatam sa spomenutim drugovima ali mi i dalje još nešto nedostaje. Opet ista procedura, koncentracija i tako to i zasvijetli mi lampica iznad glave; nema reklama na svakih pola sata. Razmišljam dalje, u međuvremenu drug D instalira kod sebe GW Connect i njemu se pojavljuje i poruka dobrodošlice i reklame.

Pregrijah se tako od razmišljanja ali ipak dođoh do sljedećeg. Imam legalan Office 2010 i uz to instaliran i legalni besplatni Window Eyes koji se može koristiti uz spomenuti Office. Mada u službenoj dokumentaciji na GW Micro stranicama to ne piše izgleda da su slučajno ili namjerno ukinuli onaj dosadno-naporni reklamni režim rada za GW Connect ukoliko se ne koristi puna i plaćena verzija Window Eyesa.

Stoga je plan i program sljedeći. Ako koristite kombinaciju besplatnog Window Eyes uz Office 2010 požurite na GW Micro stranice i preuzmite verziju GW Connect 2.15 i dobro je pospremite. Ako je ova omaška iz GW Micro slučajna dobro će vam doći u budućnosti a ako je ipak namjerna nećete ništa izgubiti. Ako kod sljedećih nadogradnji GW Connecta ponovo iz paštete iskoče dobrodošlica i reklame postavit ću verziju 2.15 za preuzimanje na blog a ako, što se toplo nadam, ovo nije slučajna omaška onda smo svi skupa i zajedno riješili jedan prilično iritirajući problem. Naravno, ovdje napominjem još jednom da režim rada bez reklama i dobrodošlice radi ako i samo ako na sustavu imate instaliranu legalnu verziju Window Eyes i da ovo ne pokušavate raditi ako nemate. Legalnu besplatnu verziju Window Eyesa možete instalirati opet ako i samo ako imate legalan ili dobro izliječen MS Office 2010 i tek kad zadovoljite te uvjete možete pokušati ovo sa GW Connect 2.15.

Kraj