Kako se ne koriste profesionalni mikrofoni

Malo zajebancije na račun najpoznatijeg hakera s ovih naših prostora. Sve je počelo prije neki dan kad je na mailing listi za naprednije korisnike počeo razglabati kako punjive 9-voltne baterije nikako ne rade u njegovom profesionalnom Shurk SM58 bežičnom pjevačkom mikrofonu. Zašto se takav mikrofon koristi za VOIP telefoniju ostavljam na razmatranje psiholozima i sociolozima a u produžetku slijedi jedna mala parodija novinskog članka na tu temu koju je s nama odlučio podijeliti autor istog Stefan Stevanović.

Skandal: Iksiju na Kupusijadi u Mrčajevcima crko mikrofon

Popularni pevač tražio alkalne baterije od fanova po šatri!

Na ovogodišnjoj kupusijadi, najvećem turističkom brendu naše zemlje, izbio je skandal neslućenih razmera. Naime, poznati mladi estradni umetnik, pobednikovogodišnjeg takmičenja za zvezdu granda, Ivan Kostov, svima poznatiji kao Iksi, zajedno sa svojim direktorom Sašom Popovićem, i njegovom ženom slavujskogglasa i mudrih pesama, Suzanom Jovanović, nikada Popović, ugovorio je jednočasovni nastup na ovogodišnjoj Kupusijadi. Zbog svoje ogromne popularnosti ineslućenog talenta, cena njegovog nastupa bila je previsoka za tamošnje čelnike opštine, ali ih to nije sprečilo da svojim meštanima ove godine obezbedelud i nezaboravan provod oko kazana u kojima se krčka svadbarski kupus, te kako saznajemo iz bliskih izvora, nastup ovog mladog umetnika, predviđen jei rebalansom budžeta iz poslednjeg kvartala protekle godine.

Sve je počelo spektakularnim penjanjem slepog pevača na najviši astal u šatri, napravljenimspecijalno za tu priliku. Sa Shurk SM58 profesionalni mikrofonom u desnoj, i peškirićem za znoj u levoj ruci, pevač je tačno u ponoć otvorio spektakl pesmom “Eeeej zašto sam se rodio”, da bi se za njom nizali veliki hitovi poput: “umirem, umirem majko”, “Dotako sam dno života”, “Da su meni dvadeset i dve”, “Bolje da sam umro”, “Plači zemljo”, “Pitaju me u mom kraju”, “Ja nemam drugi dom”, “Skitnica, “Umro bih na tvojim rukama”, “Eeej majko što me rodi”, “Izađi na pet minuta”, “Džabe care sve te tvoje pare”, “Avlije avlije, i drugim mega hitovima, kako živih, tako i upokojenih ambasadora Srpske tekovine.

Taman kada je atmosferadovedena do usijanja i kada je trebalo odabrati mis Mrčajevaca, došlo je do skandala koji će našeg predstavnika na Evroviziji ove godine zasigurno stajatiprvog mesta. Naime, taman dok je uzimao vazduh da započne izuzetno zahtevnu “Devojku iz grada”, prst sudbine ili senka Miroslava Ilića, presekla je dometmikrofona trenutno najpopularnije zvezde, i sve se otelo kontroli. “Ja sam rođen u senci livada” utopilo se u žamor brojnih Šumadinaca, dok je zapanjenipevač, shvativši šta se desilo, mahnito počeo da odvrće mikrofon, vadeći tek kupljene Duracell baterije. Nakon kratkotrajnog produvavanja, i ustanovljavanja devetovoltnog napona, pevač je uhvatio zalet mislivši da nastavi pesmu, ali je stihove: “Čuvar stada pokraj reke Gruže” zamenio povik nekog matorog pijanca koji je zagazio u lonac kupusa, bauljajući ka buretu šljivovice, inače još jednom nesebičnom poklonu nesebičnih čelnika. Ništa bolje nije prošla ni naša zvezda, u histeričnom napadu panike. Muzičari su držali u tom trenutku već dvominutni tuš, kada se desilo sve ono zlo. Zaboravivši da je na astalu, slepi pevač krenuo je ka zvuku klavijature svojih kolega, gazeći pritom ogroman novac koji su fanovi bacali pod njegove noge. A onda, je stigao do kraja stola, zateturao se izgubivši ravnotežu, i već u sledećem trenutku njegovo Armani odelo, zajedno sa njim, kupalo se u kaši kupusa, rebara, odrezaka, repova, bubrega i papaka, mlatarajući rukama i nogama, i izbacujući komade kupusa i svinjskih plućnih maramica, svud po gostima. Nove baterije, nikada nisu stigle, ali je zato čitav kazan sa svadbarskim kupusom i Iksijem unutra, završio na zadnjem sedištu njegovog menadžera, jureći ibarskom magistralom ka Beogradu.

Šta se zapravo desilo, ko je odgovoran, i da li će istražni tužilac podići optužnicu protiv onih koji su načinili ovakav propust, ne obezbedivši sto na kojem je pevač stajao, u ovom trenutku ne znamo. Direktor grand produkcije najavio je konferenciju za štampu danas u 17 časova, te ćete više informacija imati u sutrašnjem broju. Ono oko čega se spekuliše, jeste mogućnost da je Miroslav Ilić umešan u ovaj skandal, jer po prvi put u svojoj blistavoj karijeri nije nastupio na ovoj, strateški važnoj manifestaciji u svojoj varoši, ali se slušalice ne podižu ni u domu Ilića. Nagađanja vode u mnogim pravcima, ali se u ovom trenutku, po sokacima Mrčajevaca, najviše raspreda o osveti kupusovog lista, koja, kako možemo čuti od starijih meštana, dolazi svake godine kada zimi nema snega, te da se takvim jednim skandalom zapravo zadovoljavaju poljoprivredne sile, bez kojih u Mrčajevcima, nema dobrog kupusa. Sveukupni utisak u ovoj varoši ne može se preneti na papir, i dok se jedni smeju, prepričavajući dešavanja, drugi igraju košarku glavicama koje su bile namenjene za mrčajevački podvarak, ali koje do lonca nikada nisu stigle.

Direktno sa mrčajevačke poljane, za toalet press, dopisnik Tugomir Puzigaća alias Stefan Stevanović.

Kraj