Program zamjene za Appleov 5W USB adapter za napajanje za europsko tržište

Preuzeto sa Apple službenih stranica. Kroz nekoliko zadnjih godina često smo u novinama čitali kako su neki vlasnik ili vlasnica iPhone uređaja zamalo nastradali jer se iPhone pregrijavao, eksplodirao, rastopio ili nešto slično. Ukoliko ste korisnik iPhone 3G/3GS/4/4S modela obavezno pročitajte tekst u nastavku i pogledajte kako tvrtka koja drži do svojih potrošača rješava takve probleme. Također prema uputama iz teksta provjerite svoje punjače za IOS uređaj koji koristite.

Apple je utvrdio da se, u rijetkim slučajevima, njegov 5-vatni USB adapter za napajanje za europsko tržište može prekomjerno zagrijati te predstavljati sigurnosni rizik. Taj se adapter isporučuje uz sve modele iPhone 3GS, iPhone 4 i iPhone 4s uređaja prisutnih na tržištu od listopada 2009. do rujna 2012. u raznim europskim zemljama među kojima su Hrvatska, Makedonija, Crna Gora te Slovenija. Prodavao se i kao samostalni dodatak.

Sigurnost kupaca oduvijek je Appleu bila najvažnija te smo stoga dobrovoljno odlučili svaki adapter za napajanje s tom pogreškom zamijeniti novim, izmijenjenim, besplatnim adapterom. Pozivamo kupce da putem postupka zamjene koji donosimo u nastavku adaptere s tom pogreškom zamijene što prije novim.

Napomena: ostali Appleovi 5-vatni USB adapteri za napajanje nisu obuhvaćeni ovim programom.

Pogledajte na adapteru oznaku između zubaca te je usporedite s oznakama opisanim u nastavku. Adaptere na koje se ovaj program odnosi prepoznat ćete po broju modela i boji slova “CE”.

Takvi adapteri nose sivu oznaku Model A1300 i slova “CE”. Ako imate takav adapter, nemojte ga više koristiti, nego ga zamijenite novim. Dok ne dobijete zamjenski adapter, iPhone možete puniti tako da ga USB kabelom spojite na računalo.

Izmijenjeni adapteri nose oznaku Model A1400 i slova “CE” uokvirena sivom bojom. Adapter ne morate zamijeniti.

Adapter(e) s pogreškom donesite u ovlašteni servis Appleovih proizvoda obuhvaćen programom. Od 18. lipnja 2014. programom će biti obuhvaćeni i partnerski operateri bežične mreže. Kao dio postupka zamjene morat ćemo provjeriti serijski broj vašeg iPhone uređaja, stoga ga ponesite.

Adaptere za napajanje s pogreškom odložit ćemo u otpad tako da ne štete okolišu.

Pronađite poslovnicu obuhvaćenu programom:

Ovlašteni servis Appleovih proizvoda – pronađite ovdje.

Partnerski operateri bežične mreže – pronađite ovdje.

Ako ste uređaj već servisirali zbog ovog problema i taj popravak platili, javite se Appleu radi povrata novca.

Kraj