Do izvora vode dva putića

Evo nečega i za web developere u ovo rano nedjeljno jutro. Aplikacija View Source – HTML, Java Script and CSS upravo vam to omogućuje na vašem IOS ljubimcu.

Ako želite prikazati izvorni kod za HTML, JS ili CSS na vašem telefonu sad to možete napraviti jednim dvodirom i to na dva različita, a opet slična načina. Ako ovu alatku koristite kao aplikaciju dovoljno je da upišete URL tražene stranice i prikazat će vam se izvorni kod.

View Source in iOS Safari extension

Možete ovo čudo tehnike koristiti i kao dodatak za Safari i tada, dok surfate bespućima internetske zbiljnosti u izborniku postupaka pojavljuje se opcija View Source koja vam omogućuje prikaz izvornog koda koji, gle čuda, možete kopirati u međuspremnik ili poslati na e-poštu.

Jednostavno, zar ne? Da biste ovu aplikaciju/dodatak uspješno koristili potreban vam je minimalno IOS 8 a u posljednjoj je inačici optimizirana za rad sa iPhone 6 i 6 Plus modelima. S Voice Overom je kompatibilna, svi elementi zaslona i tipke su čitljive pa ako se privatno ili poslovno bavite izradom weba mogla bi vam biti od koristi a stajat će vas samo $0.99 prema američkom App Store ili možda koji cent više u Europskoj uniji.

Poveznica na App Store
Službena stranica proizvođača
Kraj