JAZZRADIO.com

Jazz ba raja! Nije da baš imam naviku da se oglašavam dvaput u istom danu, možda mi i uspije da prođe ponoć dok ovo napišem do kraja li jednostavno sam morao. Kad naletite na tako dobru aplikaciju to morate podijeliti s čitateljstvom. Aplikacija se zove JAZZRADIO.com i naravno, već pretpostavljate iz imena o čemu se radi, još jedan internet radio koji svira jazz. Pa što da ne?

Meni kao meni je jazz jedan sasvim pristojan glazbeni pravac koji se uz određeno doziranje može slušati s vremena na vrijeme i ova mi je aplikacija baš dobro došla pa da kažem i poneku pametnu o njoj.

JAZZRADIO.com objedinjuje preko trideset različitih streamova svakojakih jazz pravaca. Svaki stream uređuju dobri poznavatelji te vrste jazza i nema nikakvih automatiziranih nasumičnih playlista već iza svakog kanala u aplikaciji stoje, ili bolje rečeno sjede živi ljudi i vjerujem kakav god jazz da volite da ćete ovdje pronaći nešto za sebe.

JAZZRADIO.com se kotira kao najslušanija digitalna mreža za ovu vrstu glazbe a odsad je dostupna na svim vrstama IOS uređaja povezivima na globalnu mrežu. Nudi sljedeće mogućnosti:

  • Slušanje preko trideset ručno programiranih kanala;
  • Ako niste sigurni koji kanal odabrati pregledajte popis stilova;
  • Slušajte glazbu u aplikaciji ili u pozadini dok se bavite drugim stvarima;
  • Upravljajte reprodukcijom i saznajte ime izvođača i naziv svirane skladbe;
  • Pospremite svoje omiljene kanale kako biste im lakše mogli kasnije pristupiti;
  • Tajmer koji vam omogućuje da slobodno zaspite uz vašu omiljenu glazbu bez straha da ćete potrošiti podatkovni promet za aktualni mjesec;
  • Odredite postavke korištenja podatkovnog prometa i bežične mreže;
  • Podijelite svoje omiljene skladbe i kanale putem Facebooka, Twittera ili elektronske pošte;
  • Dodatna traka s prikazom buffera omogućuje vam praćenje potrošnje prometa.

Od izbora kanala i stilova mogu se izdvojiti avangardni jazz, bass jazz, bebop, klasični jazz, suvremeni vokali, cool jazz, razne fuzije, gitarski i klavirski jazz, trubački i saksofon jazz, gipsy jazz i Paris Caffé, Sinatra style jazz, vibrafonski jazz te klasične legende. Ovo je samo dio iz ponude, ima toga još ali mi se ne da sve prepisivati.

Aplikacija je besplatna no imat ćete čast pratiti Googleove reklame na glavnom zaslonu za vrijeme reprodukcije. To vas ne bi trebalo previše smetati jer ćete ionako većinu vremena uređaj na kojem ovo slušate imati zaključan da čuvate bateriju a i da vam Voice Over stalno nešto ne priča. Nisam zavirio u kupnju kroz aplikaciju da vidim koliko bi došlo zadovoljstvo bez reklama no nije ni bitno, ovako sasvim i više nego dobro radi.

S Voice Overom surađuje u potpunosti i sve je čitljivo i što treba i što ne treba. Bilo bi divno da Voice Over ne vidi reklame a vidi sve ostalo ali nismo te sreće. Svi elementi zaslona i sve tipke su dostupne, vidljive i jasno označene i nema nikakvih zapreka s pristupačnošću ove aplikacije.

Što se same upotrebe tiče, nakon instalacije i prvog pokretanja trebate izraditi besplatni račun za JAZZRADIO.com uslugu gdje će vas tražiti ime, prezime, adresu e-pošte i dvostruko upisivanje lozinke. Na adresu e-pošte doći će vam potvrda s ponudom za plaćenu registraciju što možete slobodno zanemariti i odbiti. Jednom kad se registrirate imate pristup aplikaciji gdje je više manje sve intuitivno i samoobjašnjivo, ništa što već ovako ili onako nije viđeno u dizajnu i u roku koliko vam bude trebalo da odaberete neki od ponuđenih kanala toliko ćete brzo nešto zasvirati.

Preporuka portala (mislim da ovog mjeseca još ništa nisam preporučio).

Poveznica na AppStore
Službena stranica
Kraj