Skype najavljuje poboljšane IM obavijesti

Skype je najavio kako trenutno radi na novoj mogućnosti poboljšanja isporuke obavijesti o trenutnim porukama. Nova se mogućnost zove active endpoint i omogućuje primanje obavijesti o novoj poruci samo na uređaju koji trenutno koristite.

Kako radi? Ako ste prijavljeni na Skype na više uređaja (stolno i prijenosno računalo, tablet i telefon) i razmjenjujete trenutne poruke s jednim ili više vaših kontakata sa, primjerice, vašeg prijenosnog računala Skype će slati obavijesti o novoj trenutnoj poruci samo na vaše prijenosno računalo dok će svi drugi uređaji gdje ste prijavljeni na Skype ostati tihi tako da se opušteno možete koncentrirati na vaše konverzacije bez zujanja i bipanja s nekoliko dodatnih uređaja.

Skype se brine za vas. Kako ne biste propustili nešto važno što vam može poslati neki od vaših kontakata Skype detektira kad prestanete aktivno koristiti neki uređaj te vam nove obavijesti o trenutnim porukama šalje na sve uređaje. Nakon što odaberete neki od vaših uređaja da odgovorite na poruku to se također detektira i sve nove obavijesti stižu samo na odabrani uređaj. Dolazni pozivi stižu na sve uređaje tako da se možete javiti na željeni uređaj a ne samo na onaj koji vam je najbliži.

Iako će isporuka obavijesti o trenutnim porukama biti usmjerena i prilagođena svakom uređaju posebno povijest razgovora usklađivat će se među svim uređajima tako da bez obzira koji uređaj uzmete u ruke imate pregled svih konverzacija i bez problema možete nastaviti tamo gdje ste stali.

Skype će primijeniti ovu tehnologiju kroz sljedećih nekoliko tjedana. Nadam se da je testiranje active endpointa razlog zašto su mi dosadašnje push obavijesti trenutno zamrle na telefonu jer, iako sam ih podesio da rade i jedno vrijeme dobijao obavijest i na telefon kad god bih dobio obavijest i na računalu posljednjih nekoliko dana to jednostavno ne radi. Valjda će s novim čudom tehnologije to sve biti bolje no morat ćemo se svi skupa i zajedno strpiti do sljedeće verzije ovog programa za VOIP telefoniju.

Kraj