viaProtect by viaForensics

Slabo zaštićene i nesigurne aplikacije predstavljaju sigurnosni rizik za osobne podatke na mobilnom uređaju. Takve aplikacije šalju podatke bez enkripcije ili na udaljene poslužitelje koji dozvoljavaju pristup svojim podacima trećim stranama. Posljedice ovog mogu biti krađa identiteta, financijski gubici i zadiranje u privatnost.

viaProtect smanjuje rizik od navedenog i pruža vam mogućnosti korištenja sigurnosne tehnologije na razini velikih korporacijskih sustava. Aplikacija prikuplja forenzičke podatke iz sustava, mreže i senzorskih podataka te analizom prikupljenog izrađuje statistiku u kojoj se mogu vidjeti indikatori rizika te sumnjivi događaji i ponašanje. Drugim riječima, rad svake aplikacije nadzire se u stvarnom vremenu umjesto da se radi povremena pretraga za potencijalnim opasnim aplikacijama.

Korisnicima se pruža:

  • Uvid u aktualno stanje njihovog uređaja i procjena sigurnosti;
  • Podaci kako pametni telefoni i tableti šalju podatke te koji se podaci šalju na nesiguran način;
  • Otkrivanje gdje se točno šalju njihovi podaci;
  • Obavjesti o rizičnim promjenama na uređaju uključujući i “root” detekciju;
  • Alarmi o sumnjivim i neosiguranim aplikacijama;
  • Pristup upravljačkoj ploči kroz web preglednik kako bi se pratilo stanje na više uređaja s jednog korisničkog računa – idealno za obitelj.

Napomena: Kontinuirana upotreba GPS prijemnika u pozadini može smanjiti autonomiju baterije.

Verzija: 1.3.0

Cijena: besplatno

Testirano na iPhone 5/5C/5S

Aplikacija je potpuno pristupačna i surađuje s Voice Overom. Dostupni su svi elementi sa zaslona i sve su tipke uredno označene.

Poveznica na AppStore
Službena stranica
Kraj